Nagy örömünkre szolgál, hogy idén már kétszer is volt szerencsénk meglátogatni a jászsági íjászokat.

A Kürt Íjászainak meghívására augusztus 4-én Jászberénybe utaztunk ahol a több mint 150 résztvevős versenyen kiállítóként vettünk részt.

Mivel már viszonylag rég voltunk történelmi örömíjász versenyen (én személy szerint 7 éve, amikor a 2011-es István napi versenyt rendeztük (képek)), így szinte meglepetés volt számunkra az egész rendezvény.

A szívélyes fogadtatás után kipakoltuk a portékát, majd a megnyitó utáni kürtszóra kezdetét vette a verseny.

A kovács ütötte a vasat, a nyílvesszők csattogtak, a trükkös célok mozogtak, na és persze ha megszólalt egy kürt valahol a távolból, akkor szinte azonnal érkezett rá a válasz. A történelmi örömíjász szavak remekül összefoglalják a lényeget, amit ott láttunk: boldog íjászok történelmi viseletben.

Tovább a képekben: IV. Kürt Emlékezete Íjászviadal

A következő rendezvény Jászárokszálláson volt szeptember 8-án, ahol a Tarnamenti Íjász Klub első versenyére látogattunk el.

A szívélyes fogadtatás itt sem maradt el, még javában pakoltuk a sátrunkat, amikor már széles mosollyal hozták számunkra a reggelit és kávét (ami különösen jól esett a Cserháton átívelő szerpentines utunk után).

A helyszín is magáért beszélt, a peres-laposi tavaknál tartották az eseményt, ahol a horgászok helyett most az íjászok voltak többségben.

A pálya a jászberényi versenyhez hasonlóan nagyon változatosra sikerült. Volt távlövés, mozgó célok, a kreatív céltáblák mögött széles vesszőfogók, majd a verseny végén egy ügyességi párbaj.

A hangulat itt is nagyszerű volt, rengeteg nevetést hallottunk amerre csak jártunk.

A versenyről készült albumunk megtekinthető képekben itt: I. Jászárokszállási Íjász Viadal

Mindkét versenyen remek érzés volt látni, hogy a résztvevők nem csak versenyezni jöttek, hanem jólérezni is magukat. A piknikező családok, a mosolygó arcok, a régi és új ismerősök jókedvű társasága újabb szép emlékekkel gazdagított minket.  

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Kürt íjászainak és a Tarnamenti íjászklubnak, hogy részt vehettünk a rendezvényeiken.

Reméljük jövőre is találkozunk!

Amennyiben tetszett a bejegyzés és szívesen megosztanád az ismerőseiddel, azt egyszerűen megteheted a közösségi média ikonjaira kattintva.

Köszönjük a figyelmet!

2019-es Jászberényi íjászverseny képei ide kattintva!